יום שני, 3 באוקטובר 2011

מנחל דן - ישירות אליי

זו הפעם השנייה שאני זוכה להשתתף בסדנת שמן אבוקדו עם השף אריק פורת,
ואני חייבת להודות שהפעם הסדנה הייתה מוצלחת!  כי בפעם הקודמת די התאכזבתי.



כמישהי שלא ממש מתלהבת מדגים, הפעם השף הצליח לעורר את תיאבוני.


דג הפורל, מגיעים מנחל דן, ומדובר בדג בריא, כמו דגים אחרים, אבל הרבה יותר.
דג פורל אחד, יספק לכם מנת צריכה שבועיתֱ! של אומגה 3. 
טעמו מעודן ביותר, ובעצם, אפשר לאכול אותו, כמעט, בכל רוטב.




























בפעם הקודמת לא ממש הסתדרתי עם שמן האבוקדו, אז תרמתי אותו
לאבא שלי, וגם הוא, לא ממש הסתדר איתו... הפעם, השילוב בין השמן
לבין הדג היה מוצלח. לדעתי, השמן הדגיש את הטעמים של הדג.
הסדנה הייתה ממש כיפית, בייחוד מהסיבה שהפעם, עשינו המון.
כל המנות שהרכבנו היו מבוססות על דגי הפורל עם שמן האבוקדו. 
חלק היה ממש מוצלח, וחלק היה טוב, אבל מתובל מדיי. 





















































פלטנו דגים, זה היה מעניין, אריק לימד אותנו לפלט דגים בצורה פשוטה
ביותר, וגם הצלחנו. כמובן שחלק פלטו, וחלק אכלו...

אני הייתי שייכת לחלק השני (-:


ובכל אופן מה שהיה מיוחד הפעם, שיחד עם השף, ממש הכנו, את
מה שאחר כך, אני טרחתי לטעום.




המנה הראשונה שטעמנו,
פורל טנדורי עם סלט מלפפונים, צנוניות, יוגורט ושמן זית.
זו המנה הפחות מוצלחת, התיבול היה מוגזם.



























למנה שנייה
פורל שלם אפוי בקרסט של פסטו, אורוגולה ושמן אבוקדו. 
את המנה הזו פשוט ח י ס ל נ ו !!! מנה מעולה, טעים טעים@
שילוב מצויין של חומרי גלם. 




























למנה שלישית
סביצ'ה פורל, שמן אבוקדו, מנגו, כוסברה, ליים ובטטות מסוכרות.  
גם המנה הזו הייתה טובה ומעניינת, אם כי, קטנטנה.
ובכל זאת, השילוב בין הירקות, המנגו והפורל היה מוצלח.

























למנה רביעית

פסטה עם פורל צרוב בעגבניות מיובשות, תרד ושמן אבוקדו
המנה הזו לא הייתה מעניינת, כאן ניכרת חולשתו של דג הפורל,
חוסר הדומיננטיות שלו... אם לא מתבלים אותו נכון, ואם לא משלבים
איתו חומרים שמתאימים לו, הוא הופך לדג חסר טעם, וריח. 



























קיבלנו דגי פורל ושמן אבוקדו.

נתתי לאבא שלי חלק מהדגים, הוא טוען שזה הדג הכי טעים שהוא אכל,
אני טועמת שהוא מגזים.. ושהכל תלוי בתבלון ובחומרי הגלם שנמצאים
מסביב לו. יאמר לזכותו של דג זה, שעצם היותו מעודן, הוא נוח לעבודה
ומסתדר כמעט עם כל חומר גלם.

2 תגובות:

  1. אני חייבת להודות ששמן אבוקדו הוא אחד מהגילויים המוצלחים ביותר שהיו לי לאחרונה :)
    כל כך טעים (ובריא!!)

    השבמחק