יום רביעי, 16 במרץ 2011

שמן זית - כוכב ישראלי וותיק

http://cafe.mouse.co.il/review/2081643/
שמן זית – כוכב ישראלי וותיק




אנחנו לא באמת יודעים לקנות שמן זית טוב.
אין לנו מושג, מה התכולה שבבקבוק שאנחנו קונים, האם הוא מעורבב עם שמנים אחרים, האם הוא שמן זית טהור, ובכלל, האם הוא עשוי מזיתים איכותיים?
כולם יודעים מה ההבדל בין כתית מעולה לכתית? בין כבישה קרה לכבישה חמה? שמכאן נגזר השמן המזוכך / לא מזוכך. 
אני מחכה בקוצר רוח שייקרו אחד משני דברים, או שהצרכנים פשוט יפסיקו לקנות את השמנים הצהבהבים השקופים שנמצאים בסופר, כגון שמן קנולה, שמן סויה, חמניות וכו'...
או שפשוט מישהו כבר ירים את הכפפה ויעיף אותם ממדפי הסופר.

מכיוון שהתסריט הזה עתידי, לבינתיים נשתמש בשמן זית, או שנקנה שמן לא מזוכך בכבישה קרה שמחירו לא עולה על 11 ₪. (וגם לגבי זה ששת אמר לי "נראה לך הגיוני ששמן שעולה 11 ₪ הוא בכבישה קרה ללא זיכוך? זה זול מדיי לאיכות כזו") והאמת היא, שזה נראה לי די הגיוני ש"עובדים עליי" אבל נכון לעכשיו אין אלטרנטיבות מספיק טובות. פרט לשמנים היקרים שניתן למצוא בחנויות הטבע, ולשמן זית כמובן.

בשבוע שעבר, זכיתי לטעום שמן זית שכולי תקווה שהוא אכן איכותי, אכן עושה רושם כזה, כי הוא זכה בלא מעט פרסים בעולם.

בערב בלוגרים שערכה חברת "זיתא" קיבלנו קצת מושג על שוק שמן הזית בישראל ובעולם.
ידעתם למשל שבישראל מייצרים 6 טון של שמן זית? נשמע די מטורף...



הכניסה לאירוע הייתה דרך החנות spice, בתל אביב, שם התקיים האירוע, וזו הייתה חוויה טובה, ופותחת. ריחות מעולים, צבעים יפים ומגוון של כלים ותבלינים.

זיתא השיקה שמן חדש, שבמסגרת דבר יפה שהחברה עשתה, היא קידמה כרם קטן מהצפון, וביחד החברה הגדולה, והכרם הקטן, השיקו שמן זית איכותי, מתובלן וישראלי.

התמונה שעל גבי המוצר יצאה מדהימה, אין ספק. והטעם של השמן, מעולה!


טעמנו שני שמנים של זיתא, אחד מהם מעודן, והשני מתובלן ודומיננטי, והוא השמן בחירת הכורם חיים גזית. לאחר שהכרנו את השמן הטעים הזה, עברנו לסדנת בישול חווייתית עם השף אורן וייס מצפון אברקסס. הוא ביומי שלו, עובד עם אייל שני, שזה כבוד גדוווול.






לסדנה היה פוטנציאל ענקי, שף הורס, עם ידע אדיר, חומרי גלם צבעוניים, טבעיים ומגרים, מטבח מאובזר. והדבר היחיד שהיה שם מיותר, זו כמות הבלוגרים שהוזמנו...





היה לחץ אדיר על השף (אמנם זה לא ממש נרא ה בתמונות) על חומרי הגלם, ועל האביזרים במטבח, ממש קרב סכינים. אנ יבאופן אישי, וגם חבריי מהקפה, עשינו "אחורה פנה", ונתנו להם לריב על הכנת המנות.
כמובן שחיכינו כמו ילדים טובים לאוכל, והוא אכן הגיע... (-:


אני לא יודעת אם כל השפים כאלו, אבל הוא השקיע ים של זמן בהכנת חומרי הגלם. הוא ישב ופירק סרדינים לכבוד במשך 4 שעות!!! הוא אפה בתנור סלקים במשך 3 שעות!!! נשמע די מטורף, וזה מה שיפה בו.
הרי שעם חומרי גלם משובחים, ושף עם נסיון שכזה, אפשר רק להצליח.
המנה הראשונה הייתה סלקים בשמן זית כמובן, גבינה ומלח. מי בכלל אוכל סלק?... אבל זה היה טעים.
לאחר מכן יצאו מנות כגון ניוקי, אמנם לא מעלף, אבל הטריות וההכנה הידנית במקום, עשתה לו משהו טוב.

סטייק חציל

קרפצ'יו זוקיני (או מה שנשאר ממנו)
קרפצ'יו סלק

סרדין כבוש
סלט פריקי


אם חברת זיתא תחולל פה מהפך, ותהיה זאת שתביא לידיעת הצרכנים שמן זית איכותי מהו, אני בעד. שיצליחו!


קיבלנו מ spices מתנה מושלמת. מחבת סטייקים כ"כ כבדה, שאפשר להרוג איתה פולשים...
(אם תתקלו בכאלו). סכין + קולפן קרמי פשוט מעולה.
וכמובן, הכי חשוב. בקבוק אחד של שמן זית – בחירת הכורם, וזה מתוך מהדורה מוגבלת
של 3000 בקבוקים.

2 תגובות:

  1. הצילומים שלך מעולים, איך תפסת את זה ? דרך המראה?? אני מאמין בשמן איכותי ועל איכות משלמים.

    השבמחק
  2. נכון שהצילומים יפים?..

    האמת היא, שאחרי שדיברתי איתך, שינית לי את הגישה לשמן (-:

    השבמחק