יום חמישי, 17 במרץ 2011

פלצני זה לא - גספאצ'ו

שמתי לב, שלמרות העובדה שאני אוכלת בהרבה מאוד מסעדות, איכשהו זה תמיד נגמר בעיר הגדולה, או סביב לה. לראשונה הפעלתי GPS לכיוון דרום, לאשקלון.
כשאחותי התקשרה אליי ואמרתי לה איפה אני, היא אמרה לי: "אשקלון? מה יש לך לחפש באשקלון?"

ובכן, לא יכולתי לסרב להזמנה כזאת. ארוחת בלוגרים במסעדה של השף גיא פרץ, ביסטרו שף ים תיכוני במתחם מלון הולידיי אין אשקלון, והערך המוסף ניחוחות מרוקאיים.

הבטיחו לנו ארוחה מרוקאית, ובסופו שח דבר קיבלנו ים של טעמים, גם מרוקאיים בין היתר.
מייד כשהתיישבנו הגישו לנו משקה ממש טעים, סורבה תפוחים ויין לבן. משקה מרענן ופותח תיאבון.

ממנות הפתיחה טעמנו
סיגר טלה 44 ש"ח
סיגר פריך במילוי טלה קצוץ על משרה של פלפלים ועגבניות בשמן זית 44 ש"ח. 
מנה טעימה.
סלט עלים ושורשים 38 ש"ח
מיקס עלים צעירים ועלי חסה בשילוב פלחי סלק צלויים, קרוטוני טורטייה, צנוניות, בוטנים מסוכרים טבולים בוינגרט תפוחים. סלט מאוד מעניין.


סלט עגבניות שרי - 38 ש"ח
אם יש מנה שיכולתי לוותר עליה, זו המנה. סלט פשוט מדיי, אומנם מתובל, אבל לא היה בו שום דבר מעניין לטעמי. אם בכל המנות ביקשנו עוד ועוד, זו המנה היחידה שנשארה יתומה על השולחן.
עגבניות שרי, בצל סגול, זיתי טאסוס, פלחי צנוניות, לימונים כבושים, בצל ירוק וסלרי קצוץ בתחמיץ לימון ושמן זית.


קרפצ'יו חציל - 36 ש"ח
חציל בלאדי קלוי בגריל, בליטוף שמן זית, לימון טבעי סחוט ומלח ים מעודן בטחינה גולמית, זרעי עגבניות ופסטו כוסברה. מנה טעימה אך סבירה, בהחלט לא מרשימת "מנות חובה".  

קרפאצ'ו פילה בקר - 48 ש"ח
סלייסים דקיקים של פילה בקר משובח בכבישה קרה של חומץ בלסמי, פלפל גרוס, מלח ים גס ושמן זית.
מנה פתיחה טובה. עשוי מצויין כמו שקרפצ'יו אמור להיות.


פסטייה מרוקאית - 44 ש"ח
סיגר פריך ומתקתק במלית נתחי פרגיות , אגוזים, שקדים וצימוקים בניחוח הל, קינמון וג'ינג'ר על מצע ריבת עגבניות שרי וברנדי. מנה מצויינת. שילוב מצויין של מתקתקות באוכל.

דואט מתוק - 39 ש"ח
קוביות בטטה פריכות בשילוב פיטריות שמפיניון ופורטובלו מוקפצות ברוטב צ'ילי מתוק,טימין, שומשום ולמון גראס .
זה נראה כמו פירות יבשים מבושלים במתוק, וזה די מרגיש ככה. אבל בעצם מדובר בבטטה ושמפיניון. מנה מעולה.
טאג'ין דגים - 87 ש"ח מנה מצויינת, חריפה ומלאה בטעמים טובים.
קדירת בס הסלע בפלפלים חריפים, עגבניות שרי, כוסברה ושום, בניחוח מרוקאי אמיתי


אוווווווווווווווקיי
ואחרי כל המנות האלו, הגיע מנה שאני בדר"כ ממש נגעלת ממנה, כבד אווז.
אני לא ממש יודעת למה אני נגעלת מהמנה, אולי מהמחשבה על פיטום אביזים תמימים ומסכנים, אולי מהמחשבה על הלוק של פטה כבד אווז, אבל משהו במנות האלו לא בא טוב...
גיא פרץ החכים לכת צעד קדימה עם המנה, שבמראה הראשוני שלה מתחפת לקינוח.
כבד אווז על מצע קדאיף - 99 ש"ח עם תאנים ביין וריבת שרי ברנדי.
זו בהחלט מנת חובה. אני לא כ"כ זוכרת כמה פעמים הוציאו לנו את המנה הזו, כי ביקשנו עוד ועוד ועוד... אבל זה היה יותר מ 3 פעמים, בוודאות. חובה לטעום.



עד כאן טעמנו רק פתיחים, וכשהתחילו להגיע המנות העיקריות, ראינו הגשה יפה מהי!
במנות העיקריות הכל היה מושלם. 
תאווה לעיניים, עירוב של טעמים דומיננטיים, והבשר, עם מראה עסיסי ביותר. 
אנ יחייבת לציין שהרצנו את המלצרית הלוך ושוב, ובמהלך טעימת (טריפת...) המנות העיקריות, היינו זקוקים לליטרים של מים, זאת מאחר ולכל מנה יש טעמים דומיננטיים משלה, אז תוסיפו לארוחה כמה בקבוקים של מים (-: 
אבל הטעמים בהחלט שווים את זה. 

סטייק אנגוס - 115 ש"ח
300 גרם של אנטרקוט מעגלי אנגוס משובח ביותר, עסיסי ונוטף ממיציו מוגש בליווי צ'יפס גספאצ'ו, עגבניות צלויות,שום קונפי וצ'ימיצ'ורי

מכמות המנות שיצאה כבר לא ידענו מי נגד מי, וכבר לא כ"כ ידענו איך קוראים למנות שאכלנו...
אבל למי היה איכפת. אין מנה שטעמנו והיא לא הייתה טובה. מה שלא תקחו, אתם בטח לא תתאכזבו.

מעלובה טורקית - 68 ש"ח
קבב טלה קצוץ על הסכין עם צנוברים מונח על פלחי חציל קלויים ואורז מג'דרה עם בצל מטוגן וכמון בליווי טחינה ירוקה ופסטו כוסברה.

נתחי פרגית - 78 ש"ח משופדים על חרב קצבים צרובים בגריל, בניחוח תבלינים ארומאטיים.
מנה די טעימה.  
שאטו בריאן - 129 ש"ח
350 גרם של נתח פילה בקר עסיסי נפרס על המקום, צרוב בגריל.

צלע עגל חלב - 119 ש"ח
צלע עסיסית של עגל חלב צרובה בגריל מונחת על ירקות שורש ארומאטיים ושום קונפי

סינייה בס הסלע - 87 ש"ח האמת היא, שלא כ"כ טעמנו והמנה די נשארה יתומה, וזה ממש לא בגלל הטעם או משהו בסגנון, פשוט מאוד היה לנו בשר עסיסי מול העיניים, אז מי ירצה לגעת במנת דג?...
פילה בס הסלע צרוב מוגש במחבת לוהטת על מצע לב חציל קלוי, לימונים כבושים, עגבניות, בצל סגול, סומק
וטחינה.
אל המנות העיקריות התלווה צ'יפס. מתי לאחרונה טעמתם צ'יפס, שכשטעמתם אותו אמרתם לעצמכם, "וואלה, זה צ'יפס ממש טעים!"? צ'יפס קריספי, מתובלן, פשוט חובה לליווי המנה. והוא גם מוגש בצורה יפה.
טרם הוגשו מנות אחרונות, הוגש לנו משקה מרענן נוסף, אך הפעם ממש לא לטעמי. טעם דומיננטי של אניס השתלט על המשקה. משקה סורבה

השירות, יש לציין, היה מהיר, ואדיב. הצלחות הריקות פונו במהרה, השתייה הוגשה מייד כשביקשנו, ובין הארוחות קיבלנו מגבונים לחים מחוממים (איזה נעימים) לניקוי האצבעות (שאיתן ליקקנו קודם לכן את האוכל).

השף מסתבר, תותח על בתחומו, הוציא ספרי בישול, השתתף בתחרויות רבות, וגם אותי הוא הצליח להרשים.
הוא עובד עם חומרי גלם איכותיים, ולא מתיימר להיות פלצני. הדבר מורגש גם באוכל.
אוכל הכי לא תלאביבי, אבל טעים מאוד! טעמים דומיננטים שמגרים את החיך.
יכול להיות שמה שמיוחד במקום, זה המקום כשר, אמנם אותי זה לא כ"כ מעניין, אבל מה שכן עניין אותי, זה איך הם הצליחו לשמור על בשר עסיסי וטעים, למרות שזו מסעדה כשרה.
מסעדות כשרות (בדר"כ) מתמחות בלהרוס את האוכל, בייחוד את הבשר, וכל זא על מנת להיות כשרים.
אם יש דבר אחד שהמסעדה הזאת עושה ממש טוב, זה לשור על עסיסיות המנה, אפילו שהאוכל כשר.

כולנו חיכינו בקוצר רוח לקיוחים, חלקינו השאירו מקום הקיבה, וחלקינו השתמשו בקיבה הנוספת, שמיועדת לקינוחים בלבד. גם כאן השף מצליח להפתיע, ולשלב טעמים וניחוחות לכדי גירוי ואושר מהדברים הקטנים.

קדאיף חלבה - 36 ש"ח
קדאיף חלבה וסילאן, במלית גלידה ווניל, חלבה מוקצפת ופיסטוק גרוס על מצע סילאן וטחינה גולמית
מנה מומלצת מאוד.

סיגר פריך במילוי שלל אגוזים וסילאן

סורבה טרופי ברוטב פירות יער חמצמץ

סופלה בלגי - 36 ש"ח אני מודה שלא נפלתי ממנו. טעים, אבל לא יותר מבמקומות אחרים.  יש במסעדה קינוחים הרבה יותר טעימים ומיוחדים. סופלה שוקולד בלגי נימוח בחיך, מוגש בליווי גלידת וניל צרפתי ופולי אספרסו.

טראפלס שוקולד - 36 ש"ח מנה פשוטה, אך מאוד טעימה. שוקולד עם טעם איכותי.
טראפלס שוקולד בלגי בניחוח וויסקי משובח בציפוי קקאו מריר.


המנות האחרונות מצליחות להיות איכותיות, למרות שמדובר במסעדה כשרה, בהתחשב בעובדה, שחלבי זה לא... באמת מנות ששווה לטעום. טעם של מרגרינה אין לזה, מבטיחה (-:

המסעדה מצויינת! טעמים שונים עברו לי בפה, דומיננטיים מאוד, שונים, חריפים מתוקים.
כל המנות טובות, שוות טעימה, פרט למה שציינתי.
אני יכולה לאמר באמת שהמנה היחידה שהייתה מיותרת על השולחן הזה, זו המנה של הסלט עגבניות.
כל השאר טעימות ומיוחדות, ואמנם אני לא צילמתי את הצלחות הריקות, אבל היו שם, והרבה. 

http://cafe.mouse.co.il/review/2083826/?last_method=create

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה