יום שבת, 16 באפריל 2011

איטלקיה במרכז העיר - מסעדת גוסטו



לפני מספר ימים הוזמנו לארוחת טעימות במסעדת גוסטו בשד' ח"ן בתל אביב,
ממש סמוך לעירייה. אמנם אין חנייה במקום, אבל אני נתקלתי במקרה בחניית
נכים שאסורה בה החנייה עד השעה 17:00,
ומייד קפצתי עליה, כי השעה כבר הייתה 19:30. 

הגענו למקום נעים, סגור מבחוץ בדלתות זכוכית, ואל השולחן מייד ניגשה מלצרית. שאגב,
 אחד היתרונות של המקום, זה השירות המהיר.
לא עבר הרבה זמן, ומייד החלו להגיע לשולחן מנות ראשונות.

הכרנו את מאיה, השפית של המקום. בת 34, למדה בבי"ס לבישול של רשת דן,
ניהלה את המטבח של כרמלה בנחלה, היתה הסו שף של שגב משה בבריו דה
קובה ולאחר שבריו נסגרה ונפתחה קיוטו סלסה היא קיבלה את תפקיד השפית והיתה
השפית של הרשת במשך 6 שנים. לאחרונה, שותפה ושפית במסעדת גוסטו.













ברזאולה - בשר בקר מיובש, כבוש במלח ברוטב שמן זית, סלסת עגבניות,
פלפל אדום חריף ועגבניות - 38 ש"ח.
  












אינבולטיני - ארבעה רולים של חציל ממולא בגבינת צאן, אפויים בתנור עם רוטב עגבניות,
בזיליקום ופרמז'ן מגורד - 38 ש"ח.














סלט קפרזה - פרוסות מוצרלה באפלו טריה, פרוסות עגבניה, עגבניות קונפי, זיתי טאסוס,
בזיליקום, שמן זית, פסטו ובלסמי מצומצם - 40 ש"ח













סלט גוסטו - אנדיב (בעונה), תרד, בצל סגול, רוקט, נבטי חמניה, פרוסות תפוח, גבינת עיזים
מטוגנת בציפוי פנקו, ברוטב חרדל ודבש, מעוטר באגוזי פקאן מסוכרים 48 ש"ח













לחם הבית - הבצק המיוחד של מסעדת גוסטו מלווה בפסטו, טפנד זיתים וממרח עגבניות
מיובשות ושמן זית (כל הממרחים נעשים במקום).- 20 ש"ח

זה קטע, אבל איכשהוא, כל המנות הראשונות היו טעימות - מצויינות.
מורגש כי מדובר בחומרי גלם טובים, הרטבים עושים עבודה ממש טובה במנות,
ומנת הדגל של המקום, היא האינבולטיני.

ולמרות שהמנות הראשונות היו די משביעות, מייד לאחר מכן החלו להגיע המנות העיקריות.

הפסטות במקום מאוד מיוחדות. יש להן טעם מיוחד, איטלקי משהו, אבל הן לגמרי
חסרות טעם ישראלי כלשהוא, שזה דווקא מצויין, כי באלו מאסתי.
יש להן מרקם מיוחד, והמנות פשוט היו טובות.













פסטה אווז - פסטה בלרינה, פרוסות אווז,אפונה, בצל, פטריות,
שמנת וחלמון ביצה - 56 ש"ח













רביולי ממולא בגבינת ריקוטה, עגבניות מיובשות ואגוזים ברוטב שמנת,
פטריות וממרח עגבניות מיובשות 58 ש"ח

הפיצות במקום מגיעות בשני קוטרים24 ו 32
הבצק של הפיצות איכותי ופריך, חלק מהפיצות בעלות שילובים ממש טובים,
ולחלקן, אני פשוט לא התחברתי. 
  












פיצה פנציטה פטריות - נתחי פנצ'טה (חזיר), פטריות פורטבלו,
פטריות שמפניון וגבינת פטה יוונית .54/76 ש"ח
הפיצה הזו פשוט מצויינת. טעימה על כל מרכיביה.













פיצת בצל מקורמל ובווארין בלו - קוביות עגבניה,
בצל מקורמל ונתחי גבינת בווארין בלו 52/74 ש"ח
הפיצה הזו פשוט לא הייתה טעימה לי. משהו בשילוב של הבצל המקורמל
והגבינה הכחולה פשוט לא עבד לי טוב.












פיצה טונה אספרגוס - נתחי טונה מעושנת קלות, אספרגוס טרי, אפונה,
בצל וזיתי טאסוס 52/74 ש"ח
בסה"כ פיצה נחמדה, אבל משום מה הטונה הייתה מלוחה מדיי,
אני בטוחה שזו טעות.

ולקינוחים...






אצבעות שוקולד 38 ש"ח
השוקולד אמנם איכותי, אבל לא ממש התלהבתי מזה למנה אחרונה.













שטרוייזל תפוחי עץ שטרויזל, תפוחי עץ מבושלים עם קינמון, בננות וגלידת וניל
(המנה מוגשת חמה)36 ש"ח
מנה בהחלט טעימה ומעניינת, אם כי "תפוחית" לי מדיי.












טרמיסו 32 ש"ח
הטרמיסו היה מצויין. ניכר כי השפית למדה להכין מנות איטלקיות של ממש.
גם בפסטות, גם בפיצות, וגם בקינוחים.  

המקום שווה ביקור בהחלט!
אני אהבתי (-:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה