יום רביעי, 4 ביולי 2012

הוא נוח להכנה ומסתגל לטעמים בקלות – פורל

בסדנה די חווייתית יש לציין, ב"עושים בישול".
קיבלנו הדרכה על מגוון דגים הגדלים בישראל, סגולות, רמות שומן,
הסתגלות לטעמים וערכים תזונתיים.
הסדנה התמקדה בדגי הפורל, שגדלים בנחל דן.
הפורל משתייך למשפחת הסלמון. צורתו מוארכת, בשרו מוצק והוא דל בשומן ועשיר באומגה 3.

בארץ הוא גדל בנחל הדן באצבע הגליל, במים צוננים, מהפשרת שלגי הר החרמון. הפורל של חוות דגי הדן, הוא הדג היחיד בארץ הגדל במי נחל זורמים, המגיעים לחוות הגידול ישירות מהמעיין. דבר שמונע זיהומים, ומגע עם שפכים.

לפני כשנה, נחשפתי לסוג הדג בסדנה אחרת ומעניינת לא פחות.

לאחר שדיברנו.. התחיל החלק המעניין. חולקנו לקבוצות קטנות,
שכל אחד מאיתנו הכין בעצם תבשיל שונה שמבוסס על דג הפורל.
בעצם, מדובר בחומרי גלם כגון ירקות שונים, שבישלנו/אפינו עם הפורל.

המתכונים היו פשוטים להכנה, ולמרות זאת, השפים המקסימים  אסי דהאן, ומיקלה בוצטו ! היו צמודים אלינו.

אני וששת הכננו את המתכון הבא:
פורל משפחתי בקולורבי ושומר טרי

מצרכים
1 דג פורל משפחתי טרי ונקי
1 ק"ג קולורבי קלוף ופרוס לקוביות ברוחב 1 ס"מ
3 יחדות שומר טרי פרוס
מיץ מלימון שלם
1/2 ראש שום פרוס לפרוסות דקות
1/4 צרור כוסברה קצוצה גס
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח
מעט כמון



צילום הדר אוקנין

אופן ההכנה
שוטפים את הדגים ומייבשים, חורצים בכל צד של הדג 3 פסים בעומק של 1/2
ס"מ ומניחים בצד. מוסיפים לסיר את שמן הזית ומטגנים את פרוסות השום כ- 2 דקות.
מוסיפים את הקולורבי והשומר ומטגנים כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את מיץ הלימון וכוס
מים במושלים כ- 10 דקות. מתבלים בכמון ומלח וטועמים ומשפרים טעם.
מורידים מאש ומוסיפים את הכוסברה. מעבירים את התבשיל לתבנית אפייה בעלת
דפנות גבוהות ומניחים את הדג על התבשיל. אופים בחום של 175 מעלות כ- 25
דקות תוך כדי מזיגת הנוזלים על הדג.
ההכנה הייתה קלה וחוץ מהקולורבי שהיה קצת מעצבן לקלוף ולחתוך, היה די מהיר.
לצערי הרבה לא זכיתי לטעום מהמנות המדהימות שהוכנו בדנה, ולכן ניסיתי בבית את
המתכונים, היה מעולה!
המנה שיצאה לי הכי מוצלחת פלפל שרי כבוש במילוי סלט פורל מעושן.
הבן שלי (עולה לכיתה ב') לא אוהב דגים, ואפילו לא את המושג הזה... אבל יש מנה
אחת שהוא מוכן לטעום (מנה שלמדתי להכין בסדנה בשנה שעברה והיא
פורל בתנור בציפוי פסטו ופירורי פנקו. את זה הוא מוכן לטרוף!


ואלו התוצרים מהסדנה. צילום הדר אוקנין








 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
צילום הדר אוקנין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה