יום ראשון, 27 בפברואר 2011

משק קטן עם נשמה גדולה- משק יעקבס- חגיגות שמחת החלב

http://cafe.mouse.co.il/review/2055276/?last_method=edit

למרות שאני שומעת שוב ושוב על מוצרי חלב, על חוסרת הבריאות ועל הנזקים וההשלכות, טרם בדקתי וחקרתי בעצמי. ועד שלא יהיו לי הוכחות ועובדות, קשה לי להפסיק לצרוך מוצרים שאני כ"כ אוהבת כמו גבינות מיוחדות, מיני פרמז'ן מדהימות ואוכל על בסיס שמנת...
עד אז, אני אמשיך להנות.

במסגרת חגיגות שמחת החלב 3.3-11-13.3.11 המציינות את עונת השיא בייצור החלב פותח ענף החלב את שעריו בפני הציבור הרחב, ומזמין את כל המשפחות לבקר ב כ33 נקודות בארץ, מצפון ועד דרום.
בחגיגות שיערכו בסימן "3 ביום" יחכו לכם המחלבות, הרפתות והדירים עם שלל פעילויות לילדים וכל המשפחה.
בשישי האחרון, יצאנו לסיור מקדים לחגיגות שמחת החלב, והיעד שלנו, משק יעקבס.
הגענו למשק, ובעצם נחשפנו למחלבה של משק יעקבס, והתלחנו מתהליך ייצור הגבינה.
המחלבה המשפחתי של משק יעקבס, מתקיימת מזה שלושה דורות, והמקום משולב במכונות עם עבודת יד.
ניכר כי מי שנמצא במשק, נמצא מתוך בחירה, והכל נעשה עם המון אהבה.
סטייל: "בעבודת יד עם מכונה מודפסת" (מתוך סרט הקאלט "איזה יופי של צרות").
ואכן, צפינו בתהליך הכנת הגבינה, החל משלב הנוזל, דרך חיתוך הגבן, ועד התקשותה היחסית לזמן שהיינו.


















להלן המוצר המוגמר

















תוך כדי התהליך של ייצור הגבינה, נכנסנו למקרר, שלטעמי הוא היה אוצר.
ארומה אדירה  של גבינות משובחות, יושבות להן בקירו ורק מחכות
שמישהו יעשה מהן סנדביץ', בלשון המעטה.


אחרי שהריח חדר לאפינו, לא יכולנו להמשיך, והיינו חייבים כבר לנגוס באיזו גבינה שרק תסכים לכך...
בחוץ (למזלנו) חיכו לנו גבינות של משק יעקבס, בליווי לבנה מדהימה, זיתים חלומיים, ולחמים מיוחדים.
יש למשק הזה גישה אחרת, והם משתדלים להשאר משפחתיים ככל שאפשר.
הגבינות שלהם שונות מגבינות אחרות שנמכרות בשוק, בייחוד ברמת החומרים: למשל, כשגבינות הנמכרות בשוק המכילות אבקות גבינה למיניהן, משק יעקבס לא משתמשם בחומרים הללו. הלבנה הנמכרת בשוק מכילה מלח לימון, החומר שיוצר את החימיצות של המור, והם לא משתמשים בזה. 


ולגבינות... את הרוקפור שלהם, אתם פשוט חייבים לטעום, זו לא רוקפור רגילה שמוכרת לנו, פשוט חייבים. 
גם הסנט מור מעולה, ובכלל באמת שכל הגבינות היו טעימות, וע"מ להוכיח לכם. 
תמונה אחת שווה אלך מילים, לא? הפירורים שנשארו יגידו הכל...
הלבנה הייתה מצויינת, והיוגורט מעודן ומשמש כחומר בסיס מצויין למאכלים חלביים שונים.











































 

לאחר מכן יצאנו לרפת, לנכיר את מקור החלב מקרוב. 


הפרות נראות ככאלו שמקבלות יחס טוב. הן רצו למכונות המחלבה כאילו אין מחר, מה שמראה על היחסים הטובים בין המשק לבין הפרות.











האירוע שלא כדאי להפסיד:
במסגרת חגיגות שמחת החלב, תתקיים בכפר הירוק "עיר החלב" - אירוע השיא של של החגיגות
יום שבת- ה 5.3.11, עיר החלב מציעה למשפחות מגווןפעילויות לכל המשפחה, הופעות לאורך כל שעות היום, פארק חלב עם ג'ימבורי, סדנאות מחזור, מסיבת מילקשייק, רפת עירונית להכנת גבינות ועוד. הכניסה לעיר החלב כרוכה בתשלום של 10 ש"ח, לנרשמים בקבוצת משפחה צעירה בפייסבוק, המחיר הוא רק 5 ש"ח.

כל הפרטים על חגיגות שמחת החלב, ועל עיר החלב ב 5.3 באתר milk.org.il.

תגובה 1: