יום רביעי, 13 ביולי 2011

לא זוג, אלא פרד


















בתחילת השבוע הוזמנו לארוחת בלוגרים במסעדת "אי זוגי" במלון ליאונרדו ברמת החייל.
לפני שהגעתי למסעדה, קראתי קצת על המנות, ובכלל על הקונספט של המסעדה.
אני באופן אישי לא ממש התחברתי לקונספט, להזמין מנות במספר אי זוגי במדרגות מחירים,
אבל בינינו, למי זה חשוב? בשורה התחתונה באנו לאכול, וזה מה שבאמת עניין אותי...
המנות הראשונות היו נחמדות מאוד וכלל לא מיניאטוריות.
התחלנו בסלט קייצי - סלט עוף - אטריות אורז קריספיות, עלי חסה, מוגש עם ווינגרט ושומשום.
הסלט היה מצויין, מתקתקות עדינה, הקריספיות של אטריות האורז. רק אזהרה קטנה,
חייבים לאכול מייד, אחרת זה פשוט כבר מאבד מהקריספיות שלו. חוץ מזה, המנה נחטפה מהצלחת.
המנה גדולה, ויכולה להספיק לשני סועדים. מנה מומלצת.















קונפי כבד אווז - בטמפורה על מצע סלט ירקות חם במייפל, דבש וטימין. מנה מצויינת לטעמי,
זה היה די מרענן לאכול את המנה כשהיא במעטפת חמה. אמנם אני באופן אישי לא כ"כ אוהבת
לאכול כבד אווז, אבל משום מה לאחרונה התחילו לעשות את זה ממש טעים במסעדות, למרות
שאני אוכלת את זה ולא מצליחה לשכוח איזה דרך המנה עברה, עד שהיא הגיעה לצלחת שלי...















קרפצ'יו - סינטה של בקר מיושן בתיבול שמן זית, מלח עבה ועלי מיקרו בלסמי .
זו מנה קטנה מדיי, ולא מצדיקה את המחיר, גם מבחינת איכות המנה והטעם.















סופלקי טונה אדומה - קונוס של טונה אדומה טריה, בצל סגול, עלים ירוקים,
רוטב איולי צלפים. מנה טעימה. מוגש רר.
















טארט טאטן עגבניות - קונפי של עגבניות טריות, זיתי קלמטה בשום וטימין אפויים עם
בצק של אמהות. המנה משולבת בטחינה, מה שעושה את המנה למעניינית. ג
ודל המנה = ביס וחצי.. 















שיפוד סלמון - קוביות סלמון טרי צרובות במירין וסויה, מוגשות בקערות ירקות ירוקים מוקפצים.
מנה מצויינת, הסלמון עשוי ממש טוב, מתחת יש שעועית ירוקה ממש טעימה. מומלץ















הספריבס של לגזיאל - מטלה, במרינדת שום דבש וטימין, על פירה של תפו"א.
מנה מצויינת עם פירה פרווה שעשוי ממש טוב.















מקלות של סינטה - מסינטה מיושנת של פירה זיתים שחוירם, עלי כוסברה וסלט ירוק.
הסינטה לוותה בפירה עם זיתים שחורים. פירה מצויין עם טעם חדש ומרענן.


















פילה בקר - מדליון של פילה בקר טרי בקראסט תבלינים, מוגש עם קוביות בטטות
צלויות בציר ירוק ושומשום קלוי. אין אחידות באותה המנה בשתית צלחות שונות.
הפילה הונח על קוביות בטטה, הכי טעימות שטעמתי אי פעם... !
בטטות צלויות כל כך טעימות, שאפילו קוביה קטנה לא נשארה על הצלחת...















לחם מהטאבון עם מטבלים

 ועכשיו זמן הקינוחים
צ'ורוס בשקית עם שוקולד, מייפל וקוקוס. מנה אעימה מאוד. נחטף במהירות מהשקית














סופלה שוקולד. עשוי טוב, השוקולד בפנים טעים.

















קרפצ'יו אננס
















אמנם אני באופן אישי, לא ממש התחברתי לקונספט של תמחור המנות, 
אבל במבחינת האוכל, המנות די נחמדות (-:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה