יום שבת, 16 ביולי 2011

מאחורי ה H&M סמוך למעלית בקומה השנייה, מתחבאת לה מסעדה חדשה,
טרנטינו שמה. אחותה הקטנה של מסעדת טרנטינו בחיפה, מסעדה איטלקית
לא כשרה.

ופה, בעזריאלי, מדובר במסעדה חדשה, חלבית כשרה.
העיצוב במקום מוקפד ונעים, ולשמחתינו, את הארוחה ליווה השף המהולל
ליאון אלקלעי.

הוזמננו לארוחת בלוגרים, וטעמנו סוגים שונים של מנות.
את הארוחה פתחנו בלחם שיפון ולחם לבן מקמח איטלקי משובח, מלווה בחמאת
פטריות/עגבניות, ושמן זית עם חומץ בלסמי.




לאחר מכן טעמנו מנת אנטיפסטי, שהייתה פשוט מצויינת, שום, פלפל, כרישה,
ועוד... הירק היחיד בצלחת הזו שלא היה טעים, היה הארטישוק. תפל וחסר טעם.
שאר הירקות בצלחות, היו טעימים.


חציל בלאדי, קלוי על הגריל עם רוטב עגבניות חם ומעליו גבינת פרמז'אנו.
מנה מצויינת  וגדולה יחסית.




ומנה שכולם חיכו לה בקוצר רוח, סופלי - כדורי ריזוטו מטוגנים, ממולאים
בגבינת מוצרלה, מוגשים בליווי איולי, צ'ילי, ולימון. מנה די טובה. למרות שלטעמי
היה יותר מדיי אורז ופחות גבינה.
 

פיצה קפרזה אישית. פיצה ביאנקה עם חתיכות ממוצרלה פרסקה, עגבניות,
בזיליקום טרי, והבצק היה מעולה. מנה מצויינת בתור מנה ראשונה.



סלט אגסים בתוספת גבינת דנבלו - רוקפור, חסה, אגוז מלך, בצל סגול,
עגבניות שרי, רוטב ויניגרט, ואגסים. מנה מצויינת, אכלתי עד האגוז האחרון...
מנה גדולה שמספיקה בהחלט לשניים.



סלט פנצנלה - חסה ירוקה, בצל סגול, מלפפון, רוקט, בזיליקום, שברי לחם
ביתי קלוי בשמן זית, ולימון. גם זו מנה די גדולה.



ולאחר מכן, החלו להגיע דברים קצת יותר רציניים

המנה הבאה, נולדה ממלצר, שבזמן משמרת היה רעב, רצה מאוד סביח,
אז מה שליאון אלקלעי ידע להכין לו במסעדה איטלקית, זו מנת סביח על פיצה.
את הסיפור הזה ליאון סיפר, אני לוקחת את זה בערבון מוגבך.. חצי מהסיפורים
שלו ספק אמת ספק בדיחה... טוב, הוא די מצחיק האיש (-:

עגבניות, בצל, חציל, מלפפון, ביצה קשה, טחינה, פטרוזיליה. והכל על
בצק חם ופריך.

מנה מעולה!@!

ריגוטיני סיציליאנה, פסטה ריגוטיני, קוביות חציל, בולגרית, עגבניות ושמן זית.
מנה ממש בסדר, אך לא לטעמי האישי.



פסטה קוטה, מנה שחוסלה ולוקלקה כמעט עד הטיפה האחרונה..
בתוך קסרול מאפה פפרדלה, עם פטריות פוצ'יני ושמפיניון, ברוטב בשאמל.
המנה נראית קטנה, אבל בעצם כולנו אכלנו מזה, כך שמבחינת התכולה
היא די גדולה.  מנה שווה ביותר. פשוטה וטעימה.

רביולי 4 גבינות. מנה טעימה. מיוצרת מפבסטה טרייה ואיכותית ברוטב טעים. מומלץ.



טורטליני תרד, מנה בסדר, אבל די מפוספסת מבחינת הטעמים.
לא ממש הייתי ממליצה על המנה.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה